oprechte aandacht

26 februari 2021

In hoeverre ga jij een gesprek in met de rust, de aandacht en de verbinding met de ander? Dit begint namelijk bij rust, aandacht en verbinding in en met jezelf. In een maatschappij waar veel mensen doorrazen, geleefd worden door de waan van alledag en van de ene afspraak in de andere afspraak gaan, wordt er vaak te weinig stil gestaan bij oprechte aandacht en verbinding in een gesprek. Er wordt gepraat, gediscussieerd, gereageerd maar zonder dat er écht geluisterd wordt naar elkaar.

Als je bedenkt dat communiceren het “zo dicht mogelijk langs elkaar heen praten is”, is het de vraag of je aan een half woord genoeg hebt. We kennen allemaal het Luisteren-Samenvatten-Doorvragen in theorie, maar hoe vaak pas je dit nou werkelijk toe in een gesprek of vergadering?

Horen doe je met je oren, luisteren met al je zintuigen en je hart doet mee.

Ik denk dat je veel meer uit gesprekken en vergaderingen kan halen als je je goed voorbereidt, als je voordat je het gesprek in gaat even stil staat en “intapt” op de energie van de ander. Ik geloof dat iedereen energie kan “lezen”. Niet iedereen is zich er echter van bewust en handelt er naar. Hoe vaak heb je wel niet dat je een zaal binnenkomt lopen en denkt “wow, de spanning is hier om te snijden”. Er hangt een zware energie die is ontstaan omdat er bijvoorbeeld net een verhitte discussie heeft plaatsgevonden. Of omdat er meerdere mensen in de zaal een issue hebben met elkaar die niet is uitgesproken. Of iemand die voordat hij/zij aan het werk ging nog ruzie had met zijn partner. Hoe dan ook “er hangt iets in de lucht”… Dat kan uiteraard ook andersom, dat je een serene rust voelt als je op een plek komt. Er heerst een flow, een dynamiek van samenwerking, en is merkbaar.

De energie die je dus kan voelen als je een ruimte binnenstapt, kan je ook voelen van een ander. In voorbereiding op de jaarlijkse gesprekken met medewerkers, ging ik vaak zo te werk. Ik sloot me af en in de voorbereiding van het individuele gesprek deed ik mijn ogen dicht, leunde ik achterover en tapte als het ware in op de energie van die persoon. Wat voelde ik, wat zag ik als ik aan de persoon dacht, wat was zijn/haar houding, hoe stond degene in het leven en in zijn werk, wat straalde de persoon uit? Hiervoor gebruikte ik al mijn zintuigen. Soms zag ik de persoon al voor me zitten met bv klotsende oksels vanwege onrust en onzekerheid en rook ik als het ware de persoon ook. Of ik zag juist de energie van iemand voor me, de gedrevenheid en ambitie met bijhorende krachtige bewegingen en kordate stem. Hierop ingetuned, was het een stuk makkelijker om de kracht van iemand te zien en ook wat degene nog te leren had. Het maakte dat ik veelal de persoon goed ingeschat had en het gesprek daarna ook redelijk soepel verliep. Het maakte dat ik, door deze voorbereiding, met oprechte aandacht en verbinding in het gesprek kon zitten.

Soms ontdek je bij zo’n voorbereiding ook dat iemand juist in je irritatie zit. Dat heb ik uiteraard ook wel eens gehad, niets menselijks is mij vreemd. Het mooie is dat wanneer je deze irritatie tijdens de voorbereiding al opmerkt, je daar zelf ook invloed op hebt. Het is een irritatie die over mij ging en niet perse over de ander. Iemand die ik in de voorbereiding al onderuitgezakt voor me zag zitten, met hangende schouders en een negatieve zeurende stem riep bij mij op dat diegene “niet wilde, inflexibel was en dat het bij voorbaat een moeilijk gesprek zou worden”. Door vervolgens na te gaan waar die irritatie bij mij vandaan kwam en dat dat meer te maken had met een overtuiging dat iemand positief móet zijn en in beweging, kon ik dat gevoel shiften en kon ik het gesprek met een open blik in.

Ik zou iedereen willen oproepen om voordat je een gesprek met een ander aangaat, of dat nou telefonisch, digitaal of fysiek is of 1-op-1 of in een groep, om in de voorbereiding al even in te tunen op de energie van de ander(en) en wat die energie met jou doet. Je zal zien dat, zeker wanneer je dat in het gesprek ook op een open manier kan benoemen, je veel makkelijker verbinding maakt met de ander en het gesprek soepeler verloopt.

Ik ben heel nieuwsgierig naar jullie ervaringen! Fijne dag!

 

Organisatieopstellingen

Organisatieopstellingen

Onthul de onderstroom en bouw aan succes van binnenuit In de dynamische wereld van bouw en infra is leiderschap niet slechts het beheren van...

Kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid wordt nog altijd gezien als een bepaald soort zwakte binnen veel organisaties. En dat is zo jammer, want ik heb zelf ervaren hoe...

Leiderschapsstijlen

Leiderschapsstijlen

Leiderschapsstijlen Ik werd geïnspireerd door een recent gesprek tussen twee collega's dat mijn aandacht trok. Halverwege het gesprek viel ik...