opruimen

29 augustus 2021

Opruimen

Hoe fysiek opruimen soms helpt om de chaos in je hoofd te temmen.

Vorige week voelde ik een redelijk chaos in mijn hoofd. De afgelopen maand ging heerlijk, ik zat in een goede flow. Dingen die steeds stagneerden, begonnen ineens vorm te krijgen en puzzelstukjes vielen op hun plek. Tot dus vorige week.

Nog steeds vol plannen begon ik aan mijn week en ineens overviel de druk me. Ik had mezelf namelijk een deadline opgelegd wanneer ik bepaalde onderdelen van mijn programma klaar wilde hebben en wanneer en hoe ik daarmee naar buiten zou gaan. Een deadline die vorige week helemaal niet zo reëel meer bleek. Een deadline die, in combinatie met mijn interimwerk, onmogelijk was.

gewoon accepteren

Na een paar dagen stuiteren en lichte paniek, besefte ik dat ik dus “gewoon” moest accepteren dat het allemaal langer duurde dan ik van tevoren had bedacht. Ik ga mezelf dan vragen stellen: “Wat maakt dat je het dan af wil hebben”, “Wat zou er gebeuren als het wat langer duurt”, “Wat is het ergste dat je kan overkomen”, etc. Al die vragen beantwoorden, leidt vervolgens tot het besef dat ik vanuit angst aan het acteren was.

De bewustwording dat mijn angst de overhand had gekregen, daar even bij stilstaan, zorgt ervoor dat ik het daarna kan twisten naar vertrouwen. De vraag “Wat zou ik vanuit vertrouwen doen?” zorgde ervoor dat ik weer kon landen en weer enig overzicht had. Want het maakt helemaal niet uit dat het wat langer duurt. Het is belangrijker dat ik het goed neerzet dan dat ik onderdelen afraffel.

uitbesteden

Daar komt ook bij dat ik voor mezelf concludeerde dat ik sommige dingen dus ook moest gaan uitbesteden. Dingen waar ik niet goed in ben, ik niet blij van word en waar mijn energie bij weglekt. Dingen waar een ander wel goed in is, wel blij van wordt en juist energie van krijgt.

Mijn gedrevenheid is een kwaliteit maar het zorgt er ook af en toe voor dat ik mezelf voorbijloop. Dit was weer zo’n moment. Het mooie is wel dat ik me er veel sneller dan een paar jaar geleden bewust van ben. Dat ik door te vertragen (al dan niet gedwongen) en te verstillen, het weer kan shiften. Wat ook meespeelt is dat ik het veel makkelijker dan een paar jaar geleden, deel met mijn omgeving.

kwetsbaarheid tonen

Ik denk dat het deels te maken heeft met mijn veranderende omgeving, maar zeker ook met mijn eigen ontwikkeling in bewustwording. De ruimte voelen en nemen om je kwetsbaarheid te laten zien, geeft zoveel kracht. Ik ben namelijk niet de enige die af en toe een K-week heeft.

Het hoort bij de reis! Yeah, sure, maar dat maakt het in het moment nog steeds niet tof 😉

Het is juist de kwetsbaarheid die vertrouwen haar waarde geeft

– Piero Ferruci-

opruimen

Wat ik vervolgens dit weekend ben gaan doen is opruimen. Letterlijk opruimen. In dit geval mijn kledingkast helemaal door en een paar zakken te vullen met alles wat ik al een poos niet meer gedragen heb. Opruimen helpt me om ook de chaos in mijn hoofd op te ruimen. Om ruimte te maken voor nieuwe dingen die mijn leven kunnen instromen, nieuwe ideeën, nieuwe kansen, nieuwe mensen, nieuwe ontwikkeling en meer flow.

Stuur me een email op of reageer op social media om me te laten weten hoe jij omgaat met chaos in je hoofd en hoe je dat opruimt.

Ik ben weer klaar voor de nieuwe week!

Moniek-Bloem-Road2B-Leiderschap-Blog-Template

Leidinggeven aan anderen, begint bij leidinggeven aan jezelf

Goed kunnen leidinggeven start mijn inziens met kunnen leidinggeven aan jezelf. Jezelf écht goed kennen. Kunnen vertrouwen op je intuïtie. Weten waar jouw eigen triggers zitten. Je gedachten kunnen filteren. Een groei-mindset hebben. Je ruimte durven innemen. Eerst rust in je lijf, in je hoofd en bouwen aan je vertrouwen, daarna in de verbinding met anderen en het vertrouwen doorgeven.

Wanneer jij leiding geeft vanuit vertrouwen, bied je veiligheid en ruimte om te groeien aan de ander. Met mijn programma’s train ik leidinggevenden om meer vanuit hun eigen wijsheid, hun energie en zelfvertrouwen in de wereld te staan. Ik ben er van overtuigd dat leidinggevenden een versnelling kunnen brengen in de ontwikkeling van anderen. Als je zelf in je kracht staat, gun je een ander ook het geluk.

Via mijn blogs en op social media deel ik tips en inspiratie. Wil je meer tips? Kijk dan eens bij mijn ebooks.

Wil je aan de slag met nieuw leiderschap?

Boek dan een gratis en vrijblijvende coachcall in. Tijdens de call sparren we over waar jij tegen aanloopt in je leiderschap. Dat kan over issues binnen je team gaan, maar zeker ook over jezelf en je eigen ontwikkelingsbehoefte. Welke stappen wil je zetten in je leiderschap? Voor welke uitdagingen sta je de komende periode?

Stel niet langer uit. Later = nu!

Perspectieven

Perspectieven

De meeste mensen zijn geneigd om een situatie enkel en vooral vanuit hun eigen perspectief te bekijken. Maar er zijn natuurlijk zoveel meer...

Egostukken

Egostukken

Ik had onlangs een gesprek met een coach en dat ging over ego stukken. In dit geval over mijn eigen ego stukken. Best confronterend. Niet...

ARTIKEL COBOUW

ARTIKEL COBOUW

Leidinggevende in de techniek staat met 1-0 achter De bouw- en infrasector is nog altijd heel masculien gedreven. Dit zie je ook terug in het...

inspiratie

Wil je mijn mailings vol inspiratie, tips, mijn nieuwste aanbod en meer ontvangen?

Meld je hier aan

Gegevens

KvK 77121134
BTW NL003163960B44
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring

Moniek-Bloem-Road2B-Footer