Organisatieopstellingen

I love opstellingen! I love systemisch werk!

Organisatieopstellingen zijn dé manier om inzicht te krijgen in processen of situaties waar je in je werk tegenaan loopt. Elke opstelling, die ik zelf heb gedaan of begeleid, zorgde voor mega veel inzicht. Iedere keer weer zie ik wat het inzicht doet. Ik zie eerst gefronste wenkbrauwen. En dan een glimlach. Het kwartje valt. Je weet wat je te doen hebt.

Je herkent vast dat je binnen je organisatie situaties hebt die je frustreren. Omdat je niet weet wat er exact aan de hand is. Situaties waar je je vinger niet op kan leggen.
Vaak zijn dit processen en situaties die gevoed worden door de onderstroom. Die onderstroom is onzichtbaar, wat het ‘oplossen’ lastiger maakt. Maar die onderstroom zorgt wel degelijk voor een patroon of dynamiek wat niet effectief is op de lange termijn.

  • Het lukt je niet om je leiderschap te pakken
  • Medewerkers voelen zich niet veilig om zich uit te spreken
  • Je ziet gedrag binnen je team wat zich herhaalt en je graag anders wil zien
  • Twee of meer teams zijn samengevoegd en er is nog weinig verbinding
  • Als leider word je regelmatig overruled door anderen

Je kan blijven trekken en duwen. Je kan nóg harder werken en nóg meer je best doen. Zonder inzicht in de onderstroom verandert er niks. Tijd om vanuit helderheid en inzicht verandering te brengen zodat het weer gaat stromen!

“Ik was leidinggevende geworden van het team waar ik zelf eerst in zat. Als leidinggevende stelde ik me gelijkwaardig op. De opstelling liet me zien dat wanneer ik verandering wilde, ik zelf meer mijn leidinggevende rol moest pakken. Doordat het zo zichtbaar was, werd het wel even confronterend”

Hoe werkt het?

Bij een organisatieopstelling werk ik met representanten en/of vloerankers. De opstelling is een visualisatie van de patronen of dynamieken die er spelen binnen een organisatie. Het is een ruimtelijke weergave van een organisatie. Door het op te stellen en er van een afstandje naar te kunnen kijken, geeft het inzichten waardoor je wél verandering kan bewerkstelligen.

Je kan zelf komen met een vraagstuk over jouw organisatie. Je kan ook als representant in de opstelling van een ander aansluiten. Bij beide krijg je ontzettend veel inzichten over je eigen situatie. Het is beide net zo waardevol. Je gaat hoe dan ook naar huis met verhelderende inzichten!

 

“Mijn leidinggevende pakte zijn rol niet. Daardoor ging ik harder werken en merkte ik dat ik oppakte wat hij liet liggen. Ik geloof dat ik dat bij mijn ouders ook al deed. De organisatieopstelling maakte me duidelijk dat zolang ik dat blijf doen, mijn leidinggevende zeker zijn rol niet gaat pakken. Ik mag me gewoon richten op mijn eigen plek.”

Ik geef de komende periode organisatieopstellingen op:

Vrijdag 21 april – Groningen

Vrijdag 26 mei – Meppel

Vrijdag 16 juni – Groningen

Vrijdag 30 juni – Meppel

Per dag heb ik ruimte voor 4 opstellingen. Omdat ik helder wil zijn in de verwachting of je wel of niet een vraagstuk kan inbrengen, heb ik onderscheid gemaakt in de aanmelding.

inspiratie

Wil je mijn mailings vol inspiratie, tips, mijn nieuwste aanbod en meer ontvangen?

Meld je hier aan

contact

Wil je een keer met me bellen om te sparren of heb je een vraag over mijn programma? Mail me op:

Gegevens

KvK 77121134
BTW NL003163960B44
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring

Moniek-Bloem-Road2B-Footer