Eigenwijs Leiderschap: de podcast

Leidinggeven aan anderen, begint bij leidinggeven aan jezelf. Jezelf echt kennen, eerlijk zijn naar jezelf en je eigen triggers kennen. Vanuit daar in verbinding met anderen en richting je organisatie. Durf jezelf als leider in de ogen te kijken en vorm vanuit daar krachtig, energiek en intuïtief leiderschap.

Leiderschap vanuit je eigen wijsheid!

In deze eerste 2 podcasts neem ik je mee in wie ik ben en mijn visie. De overige podcasts kan je in willekeurige volgorde luisteren. Mijn favoriete en meest beluisterde podcasts staan hieronder. Ik hoop je te inspireren met mijn gedachten, kijk op dingen en wat ik meemaak en hoe ik daarmee omga. Wees geïnspireerd!

#41 Leidinggeven aan de jongere generatie

Veel leidinggevenden hebben moeite met de jongere generatie; de millennials of de generatie daaronder generatie Z. Die vragen wat anders van jou als leidinggevende en dat is soms best ingewikkeld, een flinke uitdaging om ze te snappen. In deze podcast ga ik hier op in. Ik ga ook een event organiseren hierover. Klik op de button bovenaan de pagina.

#38 Doorgaan en controle

Ik zat al even niet zo goed in mijn energie. Ik kan dan lange tijd stug doorgaan en niet willen toegeven aan dat het even rustiger aan moet of dat er dingen anders moeten. Door de griep moest ik me wel overgeven aan wat er was. Stilstaan is de enige manier om dingen bewuster te doen en vanuit daar bewust veranderingen door te voeren. We willen vaak controle over dingen waar we helemaal geen controle over kunnen hebben.

#36 Tijd voor jezelf

Tijd voor jezelf nemen vinden veel mensen ingewikkeld, want past dat wel in de hectiek van je dagelijkse leven. De vraag is hoeveel behoefte jij hier aan hebt en wat je dan in die tijd voor jezelf zou willen doen. Wat voor jou goed voelt. Wat je voedt, wat je oplaadt, etc.

#35 Gelijk hebben ≠ Gelijk krijgen

Gesprekken met elkaar voeren gaat niet over gelijk hebben of gelijk krijgen, je eigen mening doordrukken. Communicatie gaat over elkaar willen snappen. Of het nou inhoudelijk is of op persoonlijk vlak. Je bent uit ander hout gesneden en dus een ander persoon die anders denkt.

#34 Ode aan de techneut

Met mijn achtergrond in de technische sector spreek ik de taal van de techneut. Techneuten die oplossingen willen bedenken voor alles. Dat brein dat constant aangaat op problemen. Tegelijkertijd heeft een techneut heus ook gevoel, alleen zijn ze niet gewend dat te uiten omdat het binnen de sector niet of nauwelijks gebeurt. Maar het is nu de tijd voor verandering, omdat je anders je goede mensen gaat kwijtraken of ze overspannen thuis komen te zitten!

#33 Connecting the dots backwards

Terugkijken en zien waarom je deed wat je deed, wat jouw rol in het gezin was en wat maakt dat je binnen een organisatie ook een bepaalde rol pakt. Dingen naar de oppervlakte halen, verantwoordelijkheid nemen, koers wijzigen. Wanneer je terugkijkt kan je wellicht een rode lijn aan levenslessen ontdekken.

#29 Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is zo ontzettend belangrijk. Wanneer je investeert in jezelf neemt niemand je dat ooit meer af en wanneer jij verandert verandert je omgeving met je mee. Ga in gesprek met je leidinggevende of HR welke opleidingbudgetten er nog zijn. Gun jezelf die persoonlijke groei!

#28 Leidinggeven op afstand

Terwijl ik een nieuw mini programma aan het maken ben over leidinggeven op afstand wilde ik daar ook een podcast over opnemen. Afstand maakt dat er iets anders verwacht wordt van zowel de leidinggevende als het team. Daar bewust van zijn en verwachtingen helder maken is de eerste stap.

De wereld schreeuwt om nieuw leiderschap.
Neem jouw plek in!

#27 Verandering creëren

Tijdens mijn challenge kreeg ik vragen hoe je verandering creëert binnen een team, hoe je de neuzen dezelfde kant op krijgt. Daar heb ik deze podcast over opgenomen.

#25 Jouw programmering

Waarom doe je wat je doet? Hoe ben je geprogrammeerd vanuit je jeugd of opvoeding? Wat is van jou en wat komt vanuit je systeem. In deze podcast deel ik wat ideeën met je.

#23 Loslaten en anders denken

Loskomen van je dagdagelijkse dingen, je brein triggeren om anders te denken, andere mogelijkheden te zien, daar gaat deze podcast over. Hoe belangrijk het is om even niet aan werk te denken en het aan anderen over te laten.

#20 Afspraak is afspraak

Hoe frustrerend kan het zijn wanneer anderen zich niet aan afspraken houden als dat voor jou belangrijk is. Maak dingen bespreekbaar, zowel zakelijk als privé!

#19 Duidelijkheid

In deze podcast pleit ik voor duidelijk en helder communiceren. Dan weet iedereen waar hij aan toe is. Uiteraard is de toon belangrijk waarop het gezegd wordt, maar er omheen praten is voor niemand goed. Zeg met respect voor de ander waar het op staat.

#17 Groot zijn door een ander klein te maken

Ik schets in deze podcast mijn verbazing over mensen die zichzelf groot maken door een ander kleiner te maken. Je ziet het op het schoolplein, maar je ziet het ook in de zakenwereld. Iets wat niet nodig is wanneer iemand vanuit zijn eigen kracht leeft.

#16 Uit de waan van de dag

In deze podcast deel ik mijn mijmeringen over drukke weken, volle agenda, prioriteren en de waan van de dag. Hoe zorg je ervoor dat jij je leven leidt in plaats van je leven jou?

#15 Opstelling en ordening

Net terug van een opleidingsdag van Systeemopstellingen in organisaties deel ik in deze podcast mijn inzichten en wat ik geleerd heb. Het moet allemaal nog even landen, maar het is enorm boeiend.

Wil je meer podcasts luisteren?

Klik hier om naar alle afleveringen te gaan.

#10 Beweging creëren

Beweging creëren bij een medewerker die niet wil bewegen is ontzettend lastig, al dan niet onmogelijk. Iemand wil pas veranderen wanneer de noodzaak hoog genoeg is óf het verlangen. In deze podcast deel ik situaties en mijn gedachten daarover.

#7 Cirkel van invloed

Hoe kan je binnen jouw cirkel van invloed verantwoordelijkheid nemen voor jouw situatie. Wat kan je wel doen? Hoe kan je het vertrouwen krijgen om wat te veranderen?

#4 Ja tegen jezelf

Zoveel mensen hebben het druk en zijn bezig het anderen naar hun zin te maken. In deze podcast pleit ik ervoor om eerst voor jezelf te zorgen en je eigen zuurstofmasker eerst op te zetten.

#3 Stap voor stap

Ik neem je mee hoe leiderschap in mijn leven kwam, hoe je natuurlijk leiderschap kan hebben en aansturen toch moet leren. Dat wanneer je zelf als leidinggevende meer vertrouwen hebt, je dat ook kan bieden aan de ander. Leidinggeven op jouw manier.

inspiratie

Wil je mijn mailings vol inspiratie, tips, mijn nieuwste aanbod en meer ontvangen?

Meld je hier aan

Gegevens

KvK 77121134
BTW NL003163960B44
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring

Moniek-Bloem-Road2B-Footer