positieve vibes

21 juni 2020

Wat gebeurt er als jij gaat geven? Als je gaat geven wat je zelf zou willen ontvangen? Als je je kraan van positieve gedachten en een positieve kijk op het leven volledig open zet? Als je een stroom van welbevinden gaat creëren. Denk je dat anderen daar dan positief of negatief op zullen reageren? Dat het allemaal van je afgaat of juist naar je toekomt?

Ik heb er al eerder over geschreven, de wet van de aantrekkingskracht. Deze boeit me enorm en ik zie al dat het werkt. Je trekt naar je toe wat je uitzendt. Je trekt ervaringen aan die bevestigen wat je op dat moment denkt. Oftewel, je dus gaan richten op wat je wel wil in plaats van wat je niet wil. De zogenaamde “kosmos” (kan me daar nog niet helemaal een voorstelling van maken maar wel dat er meer is tussen hemel en aarde) kent het woord ‘niet’ niet.. Dus als je zegt “ik niet teleurgesteld worden” dan hoort de kosmos “ik wil teleurgesteld worden” en dat is wat je krijgt. Als je er op gaat letten, dan merk je hoeveel mensen om je heen zich uitspreken over wat ze níet willen in plaats van wat ze wél willen. Zowel als het over zichzelf gaat als wanneer het gaat om wat je van de ander verlangt; “ik wil dat je niet zo laat thuis komt”, “willen jullie niet voetballen in huis”, “ik wil geen broer-zus relatie”, etc. Als je gaat uitspreken richting jezelf en de ander wat je wél wil, heb je een veel grotere kans dat het naar je toekomt. Je gaat in een hogere frequentie staan, rechterop en je straalt positiviteit uit. Dan pas gaat er iets veranderen. Negativiteit houdt échte verandering tegen. Je stagneert en het gaat je niet helpen. Het vervuilt jezelf en het vervuilt de wereld; loslaten dus!

Het is daarnaast belangrijk om te genieten van het nu. Niet teveel terug kijken naar het verleden en de toekomst als het gaat om wat had kunnen zijn, wat geweest is of wat allemaal nog ‘moet’ gaan komen en allemaal mis kan gaan. Want vaak is er dan angst wat overheerst, ook al herken je dat op dat moment wellicht nog niet direct als angst. Ik had laatst met mijn zoon een afspraak gemaakt dat hij de ene dag de hele dag zoveel mogelijk digitaal mocht als hij zou willen, maar daar stond dan tegenover dat hij de volgende dag de hele dag geen digitale apparaten zou aanraken. Gedurende die eerste dag vond hij dit een erg goed idee tótdat het avond werd. Toen werd hij ongelooflijk boos op zichzelf “hoe heb ik zo stom kunnen zijn?” Alle negatieve emoties kwamen boven en hij kon totaal niet meer genieten van de eerste dag. Sterker nog, dat was ook een saaie dag, had hij zich ook verveeld, etc. Maar de gedachte aan morgen was nog veel erger. Een mooi voorbeeld van hoe hij niet in het nu kon leven. Het ging zoals hij het niet zou willen en hij bleef hangen in een negatieve spiraal. Gisteren is voorbij en morgen bestaat nog niet, het mocht niet baten op dat moment.

Hoe kom je dan in het nu? Het simpelste is je ademhaling volgen en je kan niet anders dan in het nu zijn. Al is het maar één ademhaling. Ademhaling is iets natuurlijks. Dat doe je, dat gebeurt, zonder dat je er erg in hebt. Maar op het moment dat je er wel naar luistert, kan je hem wel sturen. Je kan hem langzamer maken en voelen wat dat met je doet. Vanuit bewust voelen, voelen in je lijf, wat iets met je doet, sturing gaan geven aan je leven. Je nieuwe verhaal gaan vertellen over je verlangen en je inspiratie. Verzet je niet tegen verandering zoals Hans Peter Roel in zijn boek “Ki, de kracht van binnenuit” zegt. Wees als het stromende water in de bergbeek. Het stromende water volgt zijn pad en kan niet meer terug naar waar het ooit geweest is. Het verleden is iets waar je niets meer vanaf kan halen en ook niets meer aan kan toevoegen. Je verliest kostbare energie om je te verzetten tegen verandering.

Hoe vaak denk jij na over wat jíj werkelijk wil? Hoe jouw ideale wereld er uit ziet? Dus niet hoe anderen willen dat jouw wereld er uit ziet of hoe het hoort. Of dat je een leven leeft die een ander voor je bedacht is of waar je zelf geen of te weinig stuur in hebt? Of als leeft voor de buitenwereld, als je ego de overhand heeft? Of dat je angst laat regeren omdat je bang bent voor de gevolgen? Het goede nieuws is dat als je weet wat je allemaal níet wil, je dus ook ergens diep van binnen weet wat je wél wil. Want wat doet dat met je lijf en je energie (op de korte maar vooral ook de lange termijn) als je niet doet wat je zelf echt wil? Waar verlang je naar en waarom? Wie je wil zijn en hoe wil je je leven leiden? Als je daar stil bij gaat staan, je daar bewust van wordt, kan je dus gaan uitspreken wat je wél wil. Je hoeft jezelf niet straffen voor negativiteit maar wees lief voor jezelf en ga vol vertrouwen uitspreken wat je wil aantrekken. Ga bij jezelf naar binnen en voel… pak je ruimte!

“Happiness is letting go of what your life is supposed to look like”

Begin van dit jaar ben ik daar zelf eens bij stil gaan staan. Wat zou ik de komende jaren willen bereiken, zowel privé als in mijn werk? Hoe zou ik me willen vóelen in dat mooiste leven? Waar ben ik blij mee met wat er al is? Waar verlang ik naar? Het is nog niet helemaal helder hóe het er precies uit gaat zien maar wel hoe ik me zou willen voelen. De wet van de aantrekkingskracht kom maar op!

Ik heb het al eerder gezegd, ik wil moeiteloosheid. Maar ik wil ook verbinding, ik wil me verbonden voelen met een ander. Ik wil plezier en humor, ik wil liefde overal om me heen zien en voelen, positiviteit, passie, balans, enthousiasme, veerkracht, ruimte en vrijheid, zachtheid en compassie, avontuur en reizen, gelijkwaardigheid, partnership, verandering bewerkstelligen bij een ander, gezond en vitaal zijn, energiek, zorgeloos, rust, groei en ontwikkeling. Tot slot zou ik graag helderheid willen hebben over hoe ik dit alles ga bereiken en… een beetje geduld want ik weet dat wat komt dat komt op het juiste moment. Op het moment dat ik dit typ, voel ik mezelf al groeien. Alles is mogelijk! Hoe gaaf is dat!

En ik kan het maar beter delen, dan weet de wereld het ook en kan het manifesteren beginnen! Misschien zijn er wel mensen die me kunnen helpen of dat we elkaar kunnen helpen. Ik hoef het niet allemaal alleen te doen. Elkaar inspireren en laten vliegen! In verbinding en samen… Ik heb er vertrouwen in en laat het stromen en zijn pad gaan.

“There is no way to happiness, happiness is the way”

Organisatieopstellingen

Organisatieopstellingen

Onthul de onderstroom en bouw aan succes van binnenuit In de dynamische wereld van bouw en infra is leiderschap niet slechts het beheren van...

Kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid wordt nog altijd gezien als een bepaald soort zwakte binnen veel organisaties. En dat is zo jammer, want ik heb zelf ervaren hoe...

Leiderschapsstijlen

Leiderschapsstijlen

Leiderschapsstijlen Ik werd geïnspireerd door een recent gesprek tussen twee collega's dat mijn aandacht trok. Halverwege het gesprek viel ik...