Referenties waar ik

trots op ben!

“Dit was precies wat ik nodig had om de volgende stap in mijn carrière te zetten.”

Jette ~ teamleider omgeving wsp omgevingsmanager rivierengebied

Iets meer dan een jaar geleden kwam ik met een burnout thuis te zitten. Met hulp van een burnout coach, ging ik weer aan de slag en kwam terug in mijn oude functie als omgevingsadviseur.  

Ik wilde mijn plek in de organisatie opnieuw definiëren, onderzoeken in welke rol ik het meest tot mijn recht kwam, en de organisatie het beste kon helpen. Ondertussen werd ik benaderd voor de functie van teammanager. Het was een logische stap, want informeel werd ik al door veel mensen in de organisatie zo gezien.

Op zoek naar een training die mij in mijn leiderschap kon helpen, liep ik tegen het programma ‘Eigenwijs Leiderschap’ aan. De keuze voor dit programma was voor mij niet moeilijk, het leek voor mijn situatie gemaakt te zijn. 

Wat ik sterk vind aan het programma dat je eerst bij jezelf begint. Voor mij waren de eerste 2 delen training een bevestiging en verdieping van waar ik de afgelopen jaren al met de burnout coach mee bezig ben geweest. Het programma gaat steeds een laagje dieper, je bekijkt jezelf vanuit een ander perspectief en dat wordt stapje voor stapje uitbouwt naar de buitenwereld.

Ik heb door het programma mooie inzichten opgedaan. Zo kijk ik bijvoorbeeld anders naar de dynamiek van mijn team. Ik neem bewuster mee dat mensen deel maken uit meer systemen, wat invloed heeft in hoe ze in hun werk opereren.  

Ik reageer ook minder direct dan ik in het verleden deed en durf meer te vertrouwen op de kennis en ervaring van mijn teamleden. Dat geeft mij de ruimte om meer grip te houden op het grote geheel.

Als er een probleem speelt heb ik niet meer de neiging om direct een oplossing aan te dragen, maar probeer mensen te stimuleren zelf een oplossing te vinden door het stellen van vragen. Mijn team geeft terug dat ze zich hier prettig bij voelen. Er is een stukje rust teruggekeerd in het team, en voor mezelf. 

Gaandeweg de training werd dat mij, in combinatie met de gesprekken die ik op mijn werk voerde, steeds helderder hoe ik mijn leiderschap wil invullen. Ik heb nu een duidelijke visie, daar heeft het programma zeker mede aan bijgedragen. Ik raad het zeker aan voor andere leidinggevenden. Ik zou anderen dit ook gunnen.

“Ik heb geleerd bewuster naar mezelf te kijken.”

Christiaan ~ Site manager

Na een promotie was ik ineens verantwoordelijk voor de aansturing van een complete productiesite 35 fte. 

Ik was enthousiast en had de neiging om zaken direct op te pakken. Daardoor was ik regelmatig brandjes aan het blussen. Ik wilde rust vinden in mijn eigen leiderschap, mijn eigen visie formuleren.  Zodoende kwam ik bij het programma ‘Eigenwijs leiderschap’ van Moniek terecht. 

Door het programma heb ik het inzicht gekregen dat je eerst voor jezelf moet zorgen, zodat je er voor 100% kunt zijn voor je team. Ik heb geleerd bewuster naar mezelf te kijken, mezelf beter te leren kennen. Hoe ben ik als leider, hoe sta ik tegenover mijn team, en welke rol mag ik daarin nemen? 

Ik pak nu bewust de tijd en ruimte om even afstand te nemen en te reflecteren, en geef mijn team meer ruimte om zaken zelf op te pakken. 

Ik heb veel baat gehad bij dit programma. Het heeft mij geholpen om mezelf beter te leren kennen, en gaf me bouwstenen om de rust te vinden die ik zocht in mijn leiderschap. 

Dit is een goed traject om bewuster te worden en van je eigen rol/persoonlijkheid als leider. Ik zou het zeker aan anderen aanraden.

Nancy Polet Testimonial Moniek Bloem Road2B

Moniek en ik hebben samengewerkt als teamcoach en trainer. Moniek is een nuchtere en betrokken coach. Ze komt snel ter zake door middel van scherpe observaties die ze helder, beknopt en vriendelijk kan overbrengen. Het stopt meestal niet bij de observatie, desgewenst schetst ze een verfrissend handelingsperspectief dat blijk geeft van een breed blikveld en creativiteit. Moniek is ondernemend, betrouwbaar en snel van geest. Een hele fijne collega.

Nancy Polet

 

Joost Engelhart

Moniek geeft rust, vertrouwen en veiligheid als leidinggevende. Moniek geeft ruimte aan ontwikkeling en stimuleert de eigen verantwoordelijkheid daarin. Daarnaast staat ze altijd klaar om je te helpen. Ook als het even tegen zit. Het was fijn werken met Moniek als teammanager.

Joost Engelhart

 

Natasha Weitenberg

Opvallend aan Moniek is haar flexibiliteit, oplossingsgerichtheid en optimisme. Zij werkt mee aan wat nu nodig is, maar heeft ook een visie voor de langere termijn en maakt die concreet. Zij overtuigt en neemt mensen op een aangename wijze voor haar in. Daarbij maakt ze goed contact en impact. Ik heb de samenwerking met Moniek als bijzonder prettig ervaren.

Natasha Weitenberg

 

inspiratie

Wil je mijn mailings vol inspiratie, tips, mijn nieuwste aanbod en meer ontvangen?

Meld je hier aan

Gegevens

KvK 77121134
BTW NL003163960B44
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring

Moniek-Bloem-Road2B-Footer