Moniek:

Vertrouwen,
reflectie en
mezelf blijven
ontwikkelen

WIE BEN IK?

Toen ik aan het werk ging, werd in mijn eerste baan al gezien dat ik leidinggevende kwaliteiten had. Ik nam het voortouw, legde de verbinding tussen mensen en afdelingen, straalde daadkracht uit en was zichtbaar binnen de organisatie. In mijn tweede baan werd ik vervolgens na een paar maanden al gevraagd als leidinggevende.

Voor mij was de rol als leidinggevende altijd iets wat ik “later” graag wilde gaan doen. Uiteindelijk kwam het al vrij snel op mijn pad en heb ik de kans met beide handen aangegrepen.

Inmiddels heb ik ruim 15 jaar ervaring als leidinggevende. Ik heb verschillende teams aangestuurd variërend van 10 personen op 1 vestiging, tot 100 personen op 6 vestigingen. Ik heb in verschillende managementteams meegedraaid en teams ontwikkeld. Alle teams en medewerkers met hun eigen talenten en uitdagingen.

Eerst zwemmen, daarna
vanuit vertrouwen

Ik wil niet zeggen dat het altijd makkelijk ging. Zeker in het begin als teammanager, waar ik zelf moest uitzoeken hoe het allemaal precies werkte, voelde dat best als hard zwemmen. In het begin vond ik ook dat ik moest sturen en er bovenop zitten want dan had ik gevoelsmatig controle. Later ontdekte ik dat niets minder waar is.

Naarmate mijn carrière vorderde en ik, na een paar jaar in andere rollen, het teammanagerschap weer oppakte, ben ik dat juist veel meer gaan doen vanuit vertrouwen en ruimte geven, veiligheid bieden.

VERTROUWEN IN MEZELF

Dat kon ik echter alleen omdat ik het vertrouwen in mezelf had. Ik wist waar mijn kracht, mijn talent, zat en wat ik juist aan anderen moest overlaten. Gedurende al die jaren ben ik me blijven ontwikkelen en was ook zelfreflectie heel belangrijk. Wat maakt dat in mijn verbinding met de ander iets in mij getriggerd wordt? Hoe kan ik er voor anderen zijn, zonder mezelf uit het oog te verliezen? Hoe kan ik mijn tijd zo verdelen en het zo managen dat ik nog energie over heb aan het einde van de week?

Deze vragen en mijn behoefte aan mezelf te blijven ontwikkelen, maakten mij een een enthousiaste daadkrachtige leidinggevende met aandacht voor de mens. Ik geniet ervan om mensen in beweging te zetten en hun talenten te laten ontdekken en inzetten. Ik geloof er in dat je als leidinggevende een versnelling kan brengen in het in hun kracht zetten van mensen en dat begint met zelf in je kracht staan en je eigen talenten kennen.

In de eerste 2 podcasts, uit inmiddels een hele serie, stel ik mezelf ook aan je voor én deel ik mijn missie en visie met je.

“Waar een wil is, is een weg.
En anders leg ik er wel een aan.”

– Moniek Bloem

OOK NOG LEUK OM TE WETEN

Na de middelbare school twijfelde ik of ik een technische studie wilde gaan doen of psychologie. Het is techniek geworden. Ik heb een achtergrond in Civiele Techniek en Technische Planologie. Na mijn studies ben ik vervolgens bij een groot ingenieursbureau terecht gekomen.

Zowel tijdens mijn studies als in mijn werk, zat ik in een mannenwereld. Dat maakt ook dat mijn competenties als daadkracht, besluitvaardigheid en ratio goed ontwikkeld zijn.

Later ben ik meer mijn vrouwelijke eigenschappen als verbinding, empathie en vertrouwen gaan inzetten. De balans van beide kanten die ik in me heb gebruik ik ook in mijn programma’s. Tot slot nog een leuk weetje: De naam van mijn bedrijf is ook een combinatie tussen mijn studies en de meer psychologische kant om te zijn wie je bent!

Klik hieronder voor mijn persoonlijke LinkedIn profiel, wanneer je meer wilt weten.

Inspiratie

Wil je mijn mails vol inspiratie,
tips en meer ontvangen?

Contact

Wil je een keer met me
bellen om te sparren
of heb je een vraag over
mijn training of coaching?
Mail me op

Gegevens

KvK 77121134
BTW NL003163960B44

Volg mij op

© 2023  ROAD2B   |   Fotografie: Daniëlle van Dongen   |   Webdesign: merkwaardig eigenaardig