Zijn de leiders

in jouw organisatie

toekomstbestendig?

Nieuw tijdperk vraagt andere leiders

Het leiderschap verandert. Je voelt dat het aan alle kanten hapert en schuurt binnen organisaties wanneer enkel gestuurd wordt vanuit traditioneel leiderschap. Het sturen op cijfers, hiërarchische lijnen en brandjes blussen werkt niet meer. Deze tijd vraagt om oprechte verbinding en open communicatie met je medewerkers, lange termijn visie en samenwerking.

Deze verandering in leiderschap is knetterhard nodig wanneer het gaat om:

Behoud van medewerkers binnen je organisatie

Tegengaan van uitval en ziekte

Bieden van veiligheid dat iedereen zich durft uit te spreken

de technische sector loopt achter

Juíst binnen de technische sector zie je nog veel traditioneel leiderschap omdat het vanuit masculiene waarden ontstaan is. Ook de vrouwen binnen de technische sector laten masculien gedrag zien omdat ze anders niet gezien en gehoord worden.

Dat maakt het essentieel om nu in te spelen op de benodigde veranderingen omdat je anders ontzettend achter de feiten aan gaat lopen. Je zal zien dat je medewerkers verliest (en die zijn het kapitaal van je bedrijf), waardoor je klanten verliest en waardoor vervolgens je resultaten teruglopen. De markt verandert razendsnel en het is dus echt nodig om hier snel op in te springen.

Ook jij zal mee moeten veranderen! Ook jij zal ander gedrag moeten laten zien richting de leidinggevenden binnen de organisatie. Ben je er klaar voor je management meenemen naar een duurzame toekomst? Neem dan contact met me op om samen te sparren wat voor jouw organisatie passend is.

eigenwijze leiders

Laten we wel wezen, binnen de technische sector kunnen de leiders nogal eigenwijs zijn. Strak vasthouden aan hun eigen ideeën en liever geen veranderingen. Sterk op de inhoud en oplossingsgericht. Jezelf kwetsbaar opstellen is not done. Macht, status en het spel spelen. Gewoon hard werken en doorgaan. En voor hun medewerkers geldt hetzelfde. Schouders eronder en niet piepen!

Dit is funest als het gaat om de lange termijn en behoud van je goede medewerkers!

  bewust management is de sleutel

  Wanneer het management binnen een organisatie bewust wordt van hun eigen rol in het geheel, gaan werken aan persoonlijk leiderschap, inzicht krijgen in hoe het anders kan en moet, dán komt er iets in beweging. Jouw management kan het verschil gaan maken. Jouw management kan voor een versnelling (of een vertraging) in ontwikkeling van je mensen en je organisatie gaan zorgen!

  Het vraagt om managers die ruimte bieden aan wendbare teams met een proactieve houding, die kritisch nadenken en niet bang zijn om feedback te geven. Het vraagt een type leider die in staat is:

  Sterke en gemotiveerde teams te ontwikkelen zodat medewerkers graag voor je organisatie willen werken

  Vanuit zelfreflectie het gesprek aan te gaan met zijn/haar medewerkers

  Te acteren vanuit zijn/haar hoofd, buik én hart zodat duurzame beslissingen genomen worden

  Problemen effectief en bij de kern aan te pakken met blijvend resultaat

  Gebruik je masculiene eigenschappen nu als het gaat om actie nemen om jouw management klaar te stomen voor de toekomst. Wees daadkrachtig en besluitvaardig en neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

  Laat je leidinggevenden de stap maken naar een hoger leiderschapsniveau met daadkracht, groei en aandacht voor verbinding!

  Moniek-Bloem-Road2B-Leiderschap-Blog-Template

  een toekomstbestendige organisatie

  begint bij krachtige, energieke en intuïtieve leidinggevenden

  In mijn Academy EigenWijs leiderschap neem ik leidinggevenden mee naar bewuster leiderschap. Naar leiderschap waarbij feminiene waarden als lange termijn visie, inlevingsvermogen en gelijkwaardigheid meer de boventoon voeren. Met behoud van hun eigen wijsheid en de positieve masculiene eigenschappen als daadkracht en duidelijkheid.

  Dit impactvolle programma is ontworpen om leidinggevenden stap voor stap meer inzicht te geven, zowel in zichzelf als de organisatie, om zo een bredere verbinding te maken en hun leiderschapskwaliteiten te vergroten. 

  Is jouw organisatie klaar voor nieuw leiderschap?

  Zijn er binnen jouw organisatie een of meerdere leidinggevenden (afdelingshoofden, projectleiders, sectormanagers, directeuren, teammanagers, etc) die je de stap wil laten maken naar leiderschap vanuit flow, inspiratie en energie, met daadkracht en groei? En wil je weten hoe dit programma tot betere en direct bruikbare resultaten kan leiden voor jouw organisatie?

  Neem contact met mij op voor meer informatie, een kennismaking en/of kijken naar de mogelijkheden!

  Programma op maat

  Wat ik bied is een exclusief all-in programma op maat voor jouw organisatie.

  • De online academy EigenWijs Leiderschap: geeft een stevige basis waar jouw management op hun eigen plek en tijd direct mee aan de slag kan.
  • Inspirerende live-dagen werken verdiepend en integrerend.
  • Hiernaast kan je denken aan:
    • Kick-off
    • Q&A momenten
    • Sparringsessies
    • Intervisie bijeenkomsten
    • 1-op-1 sessies ter ondersteuning.

   

  Opbouw van de academy

  De onderstaande modules geven inzicht in de inhoud van de Academy.

  De lessen zijn praktisch, to-the-point en helder. Boordevol video’s, werkboeken, teksten en audio wat ieder in zijn eigen tempo kan doorlopen.

  module 1: HELDERHEID

  In kleine stapjes rustmomenten vinden in je dagelijkse leven en de verschuiving maken van DOEN naar ZIJN. Even de ratrace te laten voor wat die is en in te tappen op jezelf.

  • Nee kunnen zeggen
  • Ruimte in je hoofd
  • Rust in je lijf
  • Aandacht voor je onderbuikgevoel

  module 2: ZELFVERTROUWEN

  Inzicht in de kracht van je gedachten en hoe ze je regelmatig ook in de weg kunnen zitten. Dit kan je shiften! Je kan een andere mindset aannemen. Tevens kijken wat jouw kernwaarden kunnen betekenen in jouw leidinggeven.

  • Vertrouwen in je eigen kunnen
  • Positieve mindset
  • Je kwaliteiten kennen en inzetten
  • Heldere keuzes maken

  module 3: VERBINDING

  Jezelf manoeuvreren binnen een organisatie, hoe speel jij dat spel en welke waarden staan daar tegenover? Als je verbinding maakt met de ander, hoe doe je dat dan? Hoe lees je de energie van de ander?

  • Oprechte aandacht voor je medewerkers
  • Beweging creëren in je team
  • Het spel van de organisatie snappen en spelen
  • Succesvol vanuit jouw authenticiteit

  module 4: POSITIONERING

  Doorgronden van het organisatiesysteem en de problemen in je team. Hoe verhoudt alles zich systemisch tot elkaar en wat is jouw rol in het geheel. Hoe kan je met nieuwe inzichten de organisatie transformeren?

  • Doorgronden van het systeem van de organisatie
  • Helderheid in de issues binnen je team
  • Verandering bewerkstelligen in je organisatie
  • Versterken van je positie

  Jouw leiders klaar voor de toekomst!

  Ik geloof dat wanneer het management van een organisatie een omgeving creërt waarbij mensen zichzelf kunnen zijn, fouten mogen maken, veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en gelijkwaardigheid de basis is van hoe je met elkaar omgaat, dat je dan een toekomstbestendige organisatie krijgt.

  En dat begint bij leidinggevenden die goed kunnen leidinggeven aan zichzelf!

  Leidinggevenden die acteren vanuit hun eigen authenticiteit en kwaliteiten. Die op hun eigen wijze het verschil maken voor de organisatie en de medewerkers.

  Wacht niet langer en ga aan de slag met jouw leiders!

  inspiratie

  Wil je mijn mailings vol inspiratie, tips, mijn nieuwste aanbod en meer ontvangen?

  Meld je hier aan

  Gegevens

  KvK 77121134
  BTW NL003163960B44
  Algemene voorwaarden
  Privacyverklaring

  Moniek-Bloem-Road2B-Footer